Cep Telefoncu Dükkanı Açmak! 2023’de ne kadar kazandırır? Maliyeti ve Püf Noktaları

Karlı iş fikirleri arayanlar için bugün cep telefoncu dükkanı açmak hakkında bilgiler vereceğiz. Çağımızın en pratik iletişim araçlarından olan cep telefonları ellerimizden düşmeyen bir cihaz. Teknolojinin sürekli gelişmesi nedeniyle de ortalama olarak 2-3 yılda yenilediğimiz bir cihaz. Çevremizde sık sık görürüz akıllı telefon değiştirme sıklığında Türk insanında oldukça yüksektir. Böyle olunca da telefoncu dükkanlarına olan talep hayli yüksek. Siz de bu durumu lehinize çevirerek cep telefoncu dükkanı açabilirsiniz.

Cep Telefoncu Dükkanı Açmak İçin Konum Seçimi

cep telefoncu dükkanı açmak için konum seçimi

Bir ticari işletmeden maksimum karlılığı sağlayabilmek için potansiyel müşterilere en rahat ulaşılabilecek bir noktada dükkan açmak gerekir. Cep telefoncu dükkanı açmak isteyen girişimciler yaşadıkları şehiri çok iyi analiz etmeli ve dükkanlarına uygun bir konum bulmalıdır. Burada sizlere tavsiyemiz elbette işlek bir noktada dükkan açmaktır. Ancak bir kaç ufak tüyo verebiliriz. Bildiğiniz üzere GSM operatörlerinin bulunduğu konumlar genellikle birbirine yakın olur. Bir çok şehirde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un satış ofisleri birbirine yakın olur, hatta karşılıklı olarak bile çalışırlar. Bu sayede müşteriler tüm operatörlerin satış ofislerini gezerek fiyat alırlar, taksitlendirme hakkında bilgiler alırlar. Siz de bu operatörlere yakın bir yerde açılış yaparak o müşterilerden istifade edebilirsiniz.

Burada muhtemelen ilk aklınıza gelen şey “aynı telefon GSM operatörlerinde varken neden gelip benden satın alsınlar” demek olabilir 🙂 Haklısınız. İşe başladığınız ilk zamanlarda dezavantaj yakalayabilirsiniz. Ama zamanla sabit bir müşteri kitlesi edinerek bu sorunu aşabilirsiniz.

Telefoncu için Dükkan Büyüklüğü ve Dekorasyon

cep telefoncu dükkanı dekorasyonu

Her girişimcinin bu iş için ayırabileceği bütçesi farklıdır. O nedenle dükkan boyutu ve dekorasyon hakkında net bilgiler verilemez. Ancak ortalama bir cep telefoncu dükkanı için 25 m2 ve üzeri bir yer kiralanmalıdır. Telefoncu dükkanında hem sıfır kutulu ürün hem ikinci el telefon satacağınız için büyük bir vitrin ve ürünleri sergilemek için masaya ihtiyaç duyacaksınız.

Ayrıca işin içine cep telefonu tamirini de katacak olursanız, dükkan içerisinde ayrı bir bölme oluşturarak orayı telefon tamiratı için kullanmanız gerekecek. Haliyle 25 m2 – 50 m2 arası bir dükkan tercih etmeniz çok iyi olacaktır.

Dükkan kiralandıktan sonra almanız gereken ekipmanlar ve yapılacak tadilatlar şunlar olacaktır;

  • Dükkan girişine cam vitrin (sıfır telefonları sergilemek için)
  • Dükkan içerisine 1 adet büyük boy masa (ikinci el telefonları sergilemek için)
  • 1 adet çalışma masası
  • 1 adet masaüstü veya dizüstü bilgisayar (kontör yükleme, paket yapma ve kişisel kullanım için)
  • Akıllı telefon kılıflarını sergilemek için duvara montajlı askılıklar
  • İnternet bağlantısı

Cep Telefoncu Dükkanı Açmanın Maliyeti

cep telefoncu dükkanı açmanın maliyeti

Cep telefoncu dükkanlarının açılış maliyeti alım yapılacak ürün miktarına ve çeşitlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 2019 yılında ortalama olarak 100 bin TL sermaye gerektiğini söyleyebiliriz. Taksitli /kredi kartına taksitli telefon satacaksanız elinizde belli bir sermaye her zaman bulunmalı ki dükkanı döndürebilesiniz.

Ayrıca akıllı telefon fiyatlarının artan döviz kuru ve vergilerden etkilenmesi nedenyile 2 bin TL ila 7 bin TL civarlarında dolanması size güçlü bir sermayeye ihtiyaç duyuracaktır. Eğer bu kadar sermayem yok diyorsanız bir toptancı ile anlaşarak stoksuz çalışma yöntemini de deneyebilirsiniz. Müşterilerinizin sizden talep ettiği telefonu toptancınızdan isteyip getirerek satışını yapabilirsiniz. Ama bu tarzda çalışan toptancı bulabilmek, bu şekilde anlaşmak biraz da şans işi. Bolca piyasa araştırması yapmalısınız.

En Çok Satacak Cep Telefonları

en çok satacak cep telefonları

Türkiye akıllı telefon piyasasında geçmişten günümüze Apple ve Samsung ürünlerine büyük bir talep vardır. Iphone kullanım oranlarının ülkemizde artmasıyla Apple cihazlarına olan talep yükselişe geçerken, Android işletim sistemli akıllı telefonlarda Samsung’un büyük pastayı kaptığını gözlemliyoruz.

Bu durumdan hareketle cep telefoncu dükkanınızda en çok satacağınız sıfır ve ikinci el cihazlar Apple ve Samsung’a ait olan telefonlar olacaktır. Bu iki markaya ait telefonların çeşitli modelleri her daim dükkanınızda bulunmalı ve müşteriye sunulmalıdır.

İki markanın da “amiral gemi” olarak adlandırılan en yüksek seviyedeki modellerinin fiyatları şu sıralar 5 bin TL ila 10 bin TL arasında değişiyor. Bu cihazları dükkanınızda bulundurmak için güçlü bir sermayeye ihtiyacınız olacak.

Fakat elbette akıllı telefon piyasasında sadece bu markalar yok. Döviz kurundaki artış nedeniyle telefon fiyatları yükselirken daha düşük bütçesi olan vatandaşlar Huawei, Xiaomi, Oneplus gibi markalara yönelmeye başlamıştır. Ülkemizde bu 3 markanın telefonları da oldukça fazla talep görmektedir. Bu 3 markanın kaliteyi ucuz fiyata sunması müşterileri cezbetmektedir. Bu nedenle bizim size tavsiyemiz cep telefonu dükkanınızda mutlaka bu markaların da telefonlarını bulundurun ve “şu şu özellikte, şu fiyat aralığında bir telefon arıyorum” diyen müşterilerinize bunları önerin.

Cep Telefonu Aksesuarlarında Yüksek Kar Oranı Var mı?

cep telefonu aksesuarlarında yüksek kar oranı

Bir cep telefoncu dükkanı belki de en yüksek karı akıllı telefon aksesuarlarından elde etmektedir. Özellikle pahalı bir cihaz satın alan kişiler telefonun kırılmalara ve çizilmelere karşı korumak için mutlaka kırılmaz cam ekran ve silikon kılıf taktırmaktadır.

Ülkemizde akıllı telefon kılıfı piyasasında ortalama olarak bir kılıf 10 TL – 30 TL arasında satılmaktadır. Telefon ekranına kırılmaz cam ekran takmak için ise ortalama olarak 20 TL – 40 TL arası bir bedel alınmaktadır. Çevremizdeki çoğu telefoncu dükkanı bu yan ürünlerin satışından muazzam bir kar elde ederler.

Bu nedenle dükkan dekorasyonu kısmında dediğimiz gibi dükkan içerisinde mutlaka telefon kılıflarını asacağınız askılıklar bulundurmalısınız. Askılıklara toptancınızdan alacağınız çeşit çeşit telefon kılıflarını asmalısınız. Dükkana gelen müşteriler kılıfları inceleyerek en beğendiklerini satın almak için fazla zorlanmayacaktır. Askılıktaki kılıflar arasından müşterinin beğendiğini satın almasına yardımcı olun ve karınızı artırın.

Cep Telefoncu Dükkanında Yapılabilecek Diğer İşler

cep telefonu dükkanında yapılacak diğer işler

Dükkanınızın ismi her ne kadar cep telefoncu dükkanı olsa da sadece sıfır ve ikinci el telefon satışı ile sınırlı kalmamalısınız. Telefoncu dükkanları teknolojinin hakim olduğu dükkanlardır. Bu nedenle teknolojik her türlü ürünün satışı gerçekleştirilebilir. Telefon almak için içeri giren bir müşteriye belki başka bir ürün satarsınız ama mutlaka müşteri alacak bir şeyler bulur. Aşağıda sizler için hazırladığımız listemize göz atın… Bu listedeki ürünlerin ve hizmetlerin satışını yaparak da karınızı artırabilirsiniz;

  • Cep telefonu kontör ve paket yükleme (bunu yapmak için bayilik almanız gerekir)
  • Cep telefonu tamiratı (telefon yedek parçası almalısınız, ve bu işi bilmiyorsanız tamir işinde bilgili birini istihdam etmelisiniz.
  • Mobil Şarj otomatı (içerisine para atınca çalışan, müşterilerin telefonunu şarj edebileceği bir cihazdır. Gün içerisinde şarjı biten kişilerden bu sayede para kazanırsınız.)
  • Telefon bataryası ve kulaklık satışı
  • Powerbank satışı
  • Bilgisayar ekipmanları (yazıcı, klavye, mouse vb)
  • Oyuncu ekipmanları (oyuncu faresi, oyuncu klavyesi, oyuncu kulaklığı vb.)

Cep Telefoncu Dükkanından Para Kazanmanın Püf Noktaları

cep telefoncu dükkanından para kazanma

  • Dükkanınıza gereken ilgi ve alakayı gösterin. Bir telefoncu dükkanı gün içerisinde en az 10 – 12 saat açık olmalıdır. Müşterilerin size her saat ulaşabilme imkanı olduğunu onlara hissettirin.
  • Müşteri potansiyeline bağlı olarak dükkanda sizden başka çalışacak kişileri işe alın. Eğer telefon tamiri hakkında bir bilginiz yoksa bu kişi mutlaka tamirden anlayan bir kişi olmalıdır.
  • Ürünlerinizin arkasında durun ve satış sonrasında müşteriye destek verin.
  • Müşterilerin en küçük sorunlarına dahi sabırla ve ilgiyle yaklaşın. Bu zamanla size sabit bir müşteri kitlesi olarak dönecektir. Müşteriler iyi hizmet aldığı bir dükkandan kolay kolay vazgeçmez.
  • Müşterilerle gereksiz pazarlık tartışmasına girmeyin. Müşteriler küçük indirimler teklif ettiğinde evet demesini bilin. Bu da size zamanla sabit müşteri olarak dönecektir.

Bunlara uyduğunuz takdirde cep telefonu dükkanınızdan çok güzel kazançlar sağlayabilirsiniz. Biraz sabır ve emek isteyen bir süreçtir ancak kesinlikle karlı bir iştir. Türk insanındaki akıllı telefon ilgisi düşmediği sürece cep telefoncu dükkanları oldukça fazla talep görmeye devam edecektir. İşinizi iyi yapın ve sabır edin. Başarılar…

Başvuru Formu Mesaj Bırakabilirsiniz