Şarküteri açmak fikri son zamanlarda gıdaya olan talebin artmasıyla birlikte araştırılan konuların başında gelmektedir. Şarküteri açmadan önce ilk olarak iş kolunun ne iş yaptığını öğrenmek gerekmektedir.
Genel olarak et ve et ürünleri satmak da olan ve bunun yanı sıra aynı zamanda kahvaltılık ürünleri de bulundurmakta olan işletmelere şarküteri adı verilmektedir. Son zamanlarda insanların gıda alışverişine yoğun bir şekilde yönelmelerinden dolayı karlı bir iş olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizdeki ekonomik şartların her geçen gün zorlaşmasından dolayı bu iş kolu yüksek seviyede kazançlar elde etmektedir.
Şarküteri Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Şarküteri açmak için gerekli belgeler nelerdir şeklinde bu iş kolu üzerinden para kazanmak isteyen kişiler sorular sormaktadır. Şarküteri için toparlamanız gereken evraklar;
- 2 adet fotoğraf
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- İkametgâh Belgesi
- Sicil Kaydı
- Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait işletme sahibi olacak kişiye ait bir belge
- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi
- Ustalık Belgesi
- İmza Sirküleri
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Vergi Levhası
- Oda Faaliyet Belgesi
- Oda Sicil Tasdiknamesi
- Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi
- Kira Sözleşmesi
- Muvafakatname
- İşyeri Krokisi
- İtfaiye Uygunluk Raporu
- ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi
- Güvenlik Kameraları ve Kayıt Sistemi bulunmalıdır
- Tuvalet bulunmalıdır.
- Kapalı alan30 m² ve üzeri olmalıdır.
Belirtilen belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve bu doğrultuda başvuru yapılması gerekmektedir. Eksik veya hatalı belge olması durumunda başvuru gerçekleşmeyecektir.
Şarküteride Hangi Ürünleri Satabilirim?
Şarküteri açtıktan sonra bu işletmede istediğiniz tüm ürünleri satamazsınız. Bu sebeple şarküteride hangi ürünleri satabilirim? Sorusunun yanıtını daha dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekmektedir.
Sizlere aşağıda belirteceğimiz ürünlerden satma hakkına sahipsiniz. Bunun dışındaki ürünleri satmanıza izin bulunmamaktadır. Satabileceğiniz ürünler;
- Tüm kahvaltılık ürünleri
- Tüm et ürünleri
- Sucuk
- Salam
- Kavurma
- Sosis
- Jambon
- Pastırma
- Tofu
Ürünlerini dükkanınızda bulundurmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Bu ürünleri satmanıza izin verilmektedir.
Şarküteri Açma Maliyeti 2022 İçin Ne Kadar?
Her işte olduğu gibi bu iş içinde birçok kişi maliyet araştırması yapmaktadır. Bu sebeple şarküteri açma maliyeti ne kadar? Sorusunun cevaplanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Her sene maliyetlerde değişiklik olmaktadır.
Enflasyonun bulunması ve Döviz kurlarındaki değişiklik sebebiyle maliyetlerde bir takım değişiklikler olması doğaldır. Bu nedenle 2022 yılı için bir şarküteri açmanın maliyeti 2021 yılına göre değişmiştir. 2021 yılında şarküteri açmak isteyen kişinin cebinden çıkacak para yaklaşık 40 bin TL idi. Fakat2022 yılı için bu rakamın yaklaşık olarak 80 bin TL olması beklenmektedir.
Şarküteri Açmak Mantıklı Mı?
Ticaret hayatı birçok riski bir arada bulundurmaktadır. Bu sebeple ticari faaliyetlere başlamak isteyen kişiler araştırmalar yapmaktadır. Şarküteri açmak mantıklı mı? Sorusu bu sebeple bu işi yapmak isteyenler tarafından sorulan temel sorulardan bir tanesidir.
Şarküteri açmak diğer birçok ticari faaliyet açısından değerlendirildiğinde oldukça mantıklı olduğu gözlemlenmektedir. Şarküteriye olan ihtiyaç günümüzde her zaman artmakta hiçbir zaman az azalmamaktadır. Bu sebeple bu iş kolu üzerinden kar elde etmek ve kazanç sağlamak mümkün gibi gözükmektedir.
Şarküteri Ne Kadar Kazandırır?
Şarküteri ne kadar kazandırır? İşlek ve güze bir yerde böyle bir ticarete başlamanız durumunda oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz. Ortalama olarak günde bin TL kazanç sağlamanız durumunda size 400 TL kar kalacaktır.
İşlek ve güzel bir yerde böyle bir işletme açmanız neticesinde 5 bin TL gibi günlük bir kazancınızın olması beklenir. Böyle bir durumda 2 bin TL günlük kazanç elde etmiş olursunuz. Belirtilen miktarlar oldukça tatmin edici miktarlardır. Diğer birçok meslek ve iş kolu bu seviyelere çıkamaz.
Şarküteri Personeli Ne İş Yapar?
Şarküteri de mutlaka personel çalıştırmanız gerekmektedir. Genel olarak tek başınıza işleri takip etmeniz mümkün olmamaktadır. Şarküteri personeli ne iş yapar? Sorusuna yanıt aldıktan sonra bu şartlarda bir personel almanız doğru olacaktır. Şarküteri personeli;
- Malların kontrol ederek eksik olması durumunda liste yapmak
- Eksik olan ürünlerin getirilmesini sağlamak,
- Ağzı kapalı olması gereken ürünlerin takibini yapmak
Gibi görevleri bulunmaktadır. Bu çerçevede dükkanınızda çalıştırmak istediğiniz personeli seçebilirsiniz. İş yerinizde çalışmak isteyen kişilerden bu işleri beklediğinizi belirtebilirsiniz.
Şarküteri Sorumlusu Nedir?
Müşterilerle ilgilenecek olan reyon görevlisidir. Bunun yanı sıra tarihi geçmiş ürünlerin tespitini yapmaktadır. Aynı zamanda bozulmuş ürünlerin takibini yaparak bunların müşteri tarafından tüketilmesinin önüne geçer. Tüm bunların yanı sıra içerisi de bulunmakta olan malların takibini yapmaktadır. Azalan ürünlerin yerine yenisini hızlı bir şekilde tedarik etmesi gerekmektedir.