A row of manufactured homes with beautiful sunset sky in the background
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι σωστό από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα κατασκευασμένο σπίτι, η διαδικασία δανεισμού είναι πιθανό να είναι διαφορετική από ό,τι όταν αγοράζετε μια παραδοσιακή μονοκατοικία, ένα αρχοντικό ή ένα διαμέρισμα.

Ένα προκατασκευασμένο σπίτι — που μερικές φορές αναφέρεται ως τροχόσπιτο — είναι ένα μονοκατοικία που χτίστηκε σε εργοστάσιο και πληροί ορισμένα πρότυπα του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Επειδή η κατασκευή δεν είναι πάντα συνδεδεμένη με τη γη στην οποία βρίσκεται, οι κινητές ή βιομηχανικές κατοικίες δεν θεωρούνται επιλέξιμες από πολλούς δανειστές για τους περισσότερους τύπους υποθηκών.

Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί η χρηματοδότηση αυτού του τύπου ιδιοκτησίας μπορεί να είναι δύσκολη και τι είδους επιλογές χρηματοδότησης είναι διαθέσιμες σε εσάς.Είναι πιο δύσκολο να χρηματοδοτήσεις ένα τροχόσπιτο;

Εάν το σπίτι σας δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται, οι δανειστές το θεωρούν «προσωπική ιδιοκτησία» και όχι «ακίνητη περιουσία». Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να πάρετε ένα παραδοσιακό δάνειο.

Αντίθετα, μπορεί να σας προσφερθεί ένα υψηλότερο επιτόκιο “δάνειο αντικειμένων”.

Εάν αναζητάτε μια επιλογή χαμηλότερου κόστους, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Στέγασης (FHA) εγκρίνει τους δανειστές μέσω του προγράμματος προκατασκευής και χρηματοδότησης γης Τίτλος 1.

Το FHA χρεώνει επιτόκια σε αυτά τα δάνεια και δηλώνει ότι η διάρκεια του δανείου είναι συνήθως 20 χρόνια. Ακολουθούν ορισμένες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Τα δάνεια του τίτλου 1 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός κατασκευασμένου σπιτιού, γης για το σπίτι σας ή και των δύο, αλλά πρέπει να είναι η κύρια κατοικία σας.
  • Οι δανειολήπτες μπορούν να μισθώσουν τη γη για το κατασκευασμένο σπίτι τους, αλλά η διάρκεια μίσθωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία χρόνια και η σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει προειδοποίηση τουλάχιστον 180 ημερών.
  • Το μέγιστο ποσό δανείου στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος είναι 69.678 $ για ένα κατασκευασμένο σπίτι και 23.226 $ για τη γη.

Πώς να πάρετε στεγαστικό δάνειο

Υπάρχουν πολλές επιλογές στεγαστικού δανείου που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, καθεμία με τα δικά της κριτήρια. Κάποιοι μπορεί να απαιτήσουν το σπίτι σας να ασφαλιστεί με βάση. Άλλοι απαιτούν τα σπίτια να περιέχουν μια ορισμένη έκταση τετραγωνικών μέτρων.

Θα πρέπει να ψωνίσετε και να εξερευνήσετε τις επιλογές σας για να βρείτε το σωστό δάνειο για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να προκριθείτε για ένα δάνειο για να πάρετε μια ιδέα για το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Δάνεια FHA Title II για βιομηχανικά σπίτια

Εκτός από το πρόγραμμα FHA Title I, το FHA προσφέρει ένα πρόγραμμα Title II για βιομηχανικά σπίτια.

Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα FHA Title II, ενδέχεται να λάβετε καλύτερες τιμές και όρους. Αλλά το σπίτι σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τη γη που κατέχετε. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτά τα προγράμματα FHA, το RV σας πρέπει να είναι κύρια κατοικία και να έχει κατασκευαστεί μετά τις 15 Ιουνίου 1976.

Δάνεια VA για προκατασκευασμένα σπίτια

Ένα δάνειο από το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ μπορεί να είναι μια επιλογή εάν υπηρετείτε στο στρατό, είστε βετεράνος ή πληροίτε άλλες προϋποθέσεις καταλληλότητας.

Ένα δάνειο VA για ένα προκατασκευασμένο σπίτι πρέπει να εξασφαλιστεί σε μόνιμη βάση με τουλάχιστον 400 τετραγωνικά πόδια εσωτερικού χώρου εάν είναι μονό και 700 τετραγωνικά πόδια εάν είναι διπλό.

Επίσης, πρέπει να θεωρείται ακίνητο σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας σας και να πληροί όλες τις τοπικές απαιτήσεις χωροθέτησης.

Ένα από τα οφέλη της χρηματοδότησης ενός κατασκευασμένου σπιτιού με δάνειο VA είναι ότι δεν απαιτείται προκαταβολή εάν η τιμή πώλησης του σπιτιού σας δεν υπερβαίνει την εκτιμώμενη αξία του. Επίσης, δεν χρειάζεται να λάβετε ιδιωτική ασφάλιση στεγαστικών δανείων ή PMI. Σημειώστε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να πληρώσετε μια αμοιβή χρηματοδότησης VA και έξοδα κλεισίματος.

Δάνεια USDA για βιομηχανικά σπίτια

Αν ψάχνετε να κατασκευάσετε ένα προκατασκευασμένο σπίτι σε ένα κομμάτι γης σε μια αγροτική περιοχή, αξίζει να εξετάσετε ένα δάνειο με εξασφάλιση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, εφόσον χτίστηκε την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2006. Αν και δεν απαιτείται προκαταβολή, πρέπει να πληροίτε τα όρια εισοδήματος του USDA για την περιοχή σας.

Το USDA θα απαιτήσει επίσης το κατασκευασμένο σπίτι σας να είναι τουλάχιστον 400 τετραγωνικά πόδια, να είναι σε ανθεκτική βάση και να πληροί όλους τους κρατικούς και τοπικούς κώδικες. Επίσης, πρέπει να είναι στην αρχική του κατάσταση όπως ήταν εργοστασιακό.

Τι πιστοληπτική ικανότητα χρειάζομαι για ένα προκατασκευασμένο σπίτι;

Η πίστωση που χρειάζεστε για να χρηματοδοτήσετε ένα κατασκευασμένο σπίτι εξαρτάται από τον δανειστή και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

  • Το πρόγραμμα δανείου FHA Title I απαιτεί ότι εάν δεν έχετε τουλάχιστον 500 πιστώσεις, πρέπει να κάνετε προκαταβολή 10% για να προκριθείτε. Εάν η βαθμολογία σας είναι πάνω από 500, πρέπει να εγκαταλείψετε μόνο το 5%.
  • Τα δάνεια VA δεν έχουν ελάχιστη απαίτηση πίστωσης για τη χρηματοδότηση του κατασκευασμένου σπιτιού σας.
  • Τα δάνεια USDA δεν έχουν ελάχιστο απαιτούμενο σκορ, αλλά πολλοί δανειστές που προσφέρουν δάνεια USDA αναζητούν ελάχιστο σκορ 640.

Τι έπεται?

Ενώ η χρηματοδότηση ενός προκατασκευασμένου σπιτιού μπορεί να είναι πιο δύσκολη, είναι σίγουρα δυνατή. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ερωτήσεις για να καθοδηγήσετε την επιλογή του δανείου σας.

  • Πότε κατασκευάστηκε η προκατασκευή μου;
  • Που θα το τοποθετήσω;
  • Θα συνδεθεί με τη γη που κατέχω;
  • Πόσα τετραγωνικά μέτρα θα είναι;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Anna Baluch είναι ανεξάρτητη συγγραφέας προσωπικών οικονομικών με έδρα το Κλίβελαντ του Οχάιο. Μπορείτε να βρείτε τη δουλειά της σε ιστότοπους όπως το The Balance, το Freedom Debt Relief, το LendingTree και το RateGenius. Η Άννα είναι κάτοχος MBA στο Μάρκετινγκ από τον Roosevelt Un… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın