Αγροτικές και αστικές δαπάνες διακοπών 2022

Μια μελέτη πιστωτικού κάρμα

17 Νοεμβρίου 2022

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι σωστό από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η σκέψη του κόστους των διακοπών σας φέρνει σε κλάματα;

Εάν ναι, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την Qualtrics for Credit Karma, δεν είστε μόνοι — και το άγχος που νιώθετε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε.

Στην έρευνά μας, ρωτήσαμε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες που ζουν σε αστικές, προαστιακές και αγροτικές περιοχές αν «κλαίνε» στη σκέψη των εξόδων των διακοπών. Όταν απάντησαν, το 24% όσων ζουν σε αγροτικές περιοχές είπε ναι, σε σύγκριση με μόλις 14% των κατοίκων των πόλεων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις οικονομικές πιέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών και τις διαφορές που βρήκαμε μεταξύ των ερωτηθέντων της υπαίθρου και της πόλης.

Προκλήσεις αγοράς δώρων: Αγροτική εναντίον Αστικής

Η αγορά δώρων θα είναι μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους φέτος, ανεξάρτητα από το πού μένουν. Περισσότεροι από το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων στην έρευνά μας (36%) δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα φέτος τις γιορτές.

Εξετάζοντας συγκεκριμένα τους ερωτηθέντες σε αγροτικές και αστικές περιοχές, ένα υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων σε απομακρυσμένες περιοχές – 44% – δήλωσε ότι δεν θα ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά δώρα φέτος, σε σύγκριση με το 39% των κατοίκων των πόλεων.

Αν και αυτό είναι συγκρίσιμο, υπήρχαν επίσης ορισμένες διαφορές στις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες από αγροτικές και αστικές περιοχές ως λόγους για τους οποίους είχαν προβλήματα με την αγορά δώρων.

Μεταξύ εκείνων που ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν δώρα, ένα πλήρες 70% όσων στις αγροτικές περιοχές ανέφεραν το αυξανόμενο κόστος ζωής ως λόγο για τις περικοπές. Αντίθετα, μόνο το 58% των αστικών ερωτηθέντων ανέφερε το κόστος ζωής.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει περισσότερα σχετικά με το πώς ανταποκρίθηκαν οι αγροτικές και αστικές ομάδες όταν τους δόθηκε μια επιλογή παραγόντων που πρέπει να αναφέρουν ως λόγους για τη μη παροχή δώρων αυτήν την περίοδο των γιορτών.

Παράγοντες οικονομικής τιμής για δώρα

Παράγοντες που συμβάλλουν στο να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά Συμμετέχοντες στην έρευνα χώρας που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα Αστικοί ερευνητές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα
Αυξάνεται το κόστος ζωής 70% 58%
Ζωντανό μεροκάματο 65% 44%
Δεν εξοικονομήθηκαν χρήματα για χριστουγεννιάτικες αγορές 63% 36%
Ο μισθός δεν συμβαδίζει με τον πληθωρισμό 38% 26%

Όπως και με το κόστος ζωής, ένα υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων σε αγροτικές από ό,τι αστικές ανέφερε τον μισθό, την έλλειψη αποταμίευσης και τη διαβίωση από μισθό σε μισθό ως παράγοντες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα.

Ένας τομέας όπου οι ερωτηθέντες σε αγροτικές και αστικές περιοχές φάνηκαν πιο στενά ευθυγραμμισμένοι: ο πληθωρισμός. Περίπου το 58% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο ανέφεραν τον πληθωρισμό ως σημαντικό παράγοντα στα προβλήματά τους όσον αφορά την αγορά δώρων, όπως και το 48% των ερωτηθέντων σε πόλεις.

Τα προβλήματα αγοράς δώρων αντικατοπτρίζουν ζητήματα πληρωμής και κόστους ζωής

Το κόστος ζωής και ο μισθός – κεντρικά για τα δεινά των ερωτηθέντων κατά την αγορά δώρων – βρίσκονται ξεκάθαρα στη ρίζα των ευρύτερων οικονομικών τους ανησυχιών. Όταν ρωτήθηκαν για τις κύριες αιτίες της οικονομικής τους πίεσης, το 32% των ανθρώπων στις αγροτικές περιοχές απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα είδη πρώτης ανάγκης. Ένα μικρότερο αλλά σημαντικό ποσοστό (19%) των αστικών ερωτηθέντων είπε το ίδιο.

Ενοίκια, χρέη πιστωτικής κάρτας και ιατρικά έξοδα

Το ενοίκιο ήταν μια περιοχή άγχους που αναφέρθηκε από περισσότερους ερωτηθέντες αστικούς παρά αγροτικούς: το 26% των ερωτηθέντων στην πόλη δήλωσαν ότι είχαν πρόβλημα με το κόστος του ενοικίου, ενώ μόλις το 14% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο είπε το ίδιο.

Εκτός από το ενοίκιο, ωστόσο, οι ερωτηθέντες σε αγροτικές περιοχές ανέφεραν συχνά υψηλότερα επίπεδα άγχους από τους ερωτηθέντες αστικούς όταν επρόκειτο για χρέη, άλλους λογαριασμούς και ιατρικές δαπάνες.

  • Το 27% των ερωτηθέντων στην ύπαιθρο αναφέρουν το χρέος πιστωτικών καρτών ως κύρια αιτία οικονομικού στρες, έναντι 21% των ερωτηθέντων στην πόλη.)
  • Το 32% των ερωτηθέντων σε αγροτικές περιοχές έναντι 20% στις αστικές περιοχές αναφέρουν έντονο άγχος επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά άλλους λογαριασμούς
  • Το 22% των ερωτηθέντων σε αγροτικές περιοχές έναντι 20% αστικών ανέφεραν υψηλά επίπεδα άγχους και ιατρικό κόστος

Οι ερωτηθέντες των αστικών περιοχών ήταν επίσης πολύ πιο πιθανό να πουν ότι περίμεναν ένα μπόνους στο τέλος του έτους σε σχέση με τους ερωτηθέντες της υπαίθρου – 20% έναντι 7%.

Διαχείριση εξόδων διακοπών

Σύμφωνα με την Έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας του 2019 που διενεργήθηκε από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, τα ποσοστά φτώχειας τείνουν να είναι υψηλότερα στις αγροτικές περιοχές παρά στις αστικές περιοχές, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις τάσεις στα αποτελέσματα της έρευνάς μας.

Αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ξεκάθαρα ότι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται τόσο σε αστικά όσο και σε αγροτικά περιβάλλοντα, με τις διακοπές να αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση. Αυτά τα άρθρα παρέχουν κάποιες οδηγίες για τη διαχείριση των εξόδων των διακοπών.

μεθοδολογία

Εκ μέρους του Credit Karma, η Qualtrics διεξήγαγε μια εθνικά αντιπροσωπευτική διαδικτυακή έρευνα σε 1.037 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου για να κατανοήσουν το οικονομικό άγχος γύρω από τις γιορτές. Η έρευνα Qualtrics διεξήχθη διαδικτυακά και ως εκ τούτου περιορίστηκε σε ερωτηθέντες με πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Gaby Lapera είναι ερευνήτρια και συγγραφέας στο Credit Karma και ειδικός στα προσωπικά οικονομικά. Αφιερώνει επίσης χρόνο εμβαθύνοντας στις επενδύσεις και στην επιστημονική επικοινωνία. Η Gaby αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Βιολογική Ανθρωπολογία… Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın